CM de handbal masculin, ajuns la a 24-a ediţie, are loc în Qatar

Campionatul Mondial de handbal masculin 2015

A 24-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal masculin a debutat joi, 15 ianuarie, în Qatar. Participă 24 de echipe repartizate în 4 grupe, într-o competiţie în care marile favorite se anunţă Franţa, campioana olimpică şi europeană en titre, Spania, campioana mondială en titre, şi Danemarca, vicecampioană mondială şi europeană. Este pentru a doua oară în istoria competiţiei, când Mondialul se dispută în Orientul Mijlociu, după Egipt în 1999.

Componenţa grupelor:
Grupa A: Spania, Slovenia, Qatar, Belarus, Brazilia, Chile
Grupa B: Croatia, Bosnia-Herzegovina, Macedonia, Austria, Tunisia, Iran
Grupa C: Franţa, Suedia, Algeria, Cehia, Egipt, Islanda
Grupa D: Danemarca, Polonia, Rusia, Argentina, Arabia Saudită, Germania.

Franţa, România şi Suedia sunt cele trei naţiuni care deţin câte 4 titluri mondiale, record al competiţiei. Franţa şi Suedia, care se află în aceeaşi grupă în primul tur, pot deveni prima naţiune cu cinci titluri, la actuala ediţie care debutează în Qatar. România nu este calificată în acest an. Trei titluri de campioană mondială la handbal masculin are Germania, câte două- Rusia şi Spania, iar Croaţia, fosta Uniune Sovietică, Cehoslovacia şi Iugoslavia au cucerit o singură dată titlul mondial.
Selecţionata de handbal masculin a Qatarului a debutat cu victorie în grupa A, la Campionatul Mondial pe care îl organizează. În primul meci, echipa gazdă a învins cu 28-23 formaţi Braziliei.
(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles