[UPDATE] Paris. Autorii masacrului au fost ucişi

atac terorist franta

 Vineri, 9 ianuarie 2015, ora 19.00

Cei doi fraţi, căutaţi pentru atacul sângeros soldat cu împuşcarea mortală a 12 persoane, la sediul publicaţiei satirice “Charlie Hebdo”, au fost ucişi într-o operaţiune a forţelor de securitate, la imprimeria unde se ascunseseră şi luaseră un ostatic, a transmis o sursă guvernamentală. Ziarul Le Monde a citat un oficial din Poliţie, care a declarat că bărbatul care a luat ostatici la un magazin kosher din estul Parisului a fosţ de asemenea, ucis. Acesta ar fi avut legături cu aceeaşi grupare islamistă, ca şi cei doi fraţi. Imagini transmise de o televiziune franceză înfăţişează persoane care fug din supermarketul din Paris. Situaţia exactă a tuturor ostaticilor de acolo şi a celui de la imprimerie nu este clară încă.

Vineri, 9 ianuarie 2015, ora 17.00

Paris, 9 ian /BMTF/ – Cel puţin doi oameni au murit vineri în schimbul de focuri şi în luarea de ostatici ce a urmat, la o băcănie kosher din Porte de Vincennes, în arondismentul XII din estul Parisului, unde au fost sechestrate cinci persoane, relatează BFMTV.
Există doi morţi, poate mai mulţi, dar pentru moment nu se ştie, a afirmat o sursă citată de AFP.
Conform BFMTV, bărbatul care a luat ostaticii este înarmat cu două mitraliere. Potrivit AFP, unul dintre cei cinci ostatici, un angajat al magazinului, a reuşit să fugă. Atacatorul de la Montrouge, periferia sudică a Parisului, este implicat în această luare de ostatici, a declarat o sursă apropiată dosarului, citată de AFP.
Potrivit EFE, înainte de luarea de ostatici, suspectul s-a adresat poliţiştilor, cărora le-a spus: Ştiţi deja cine sunt, aparent o aluzie la acţiunea de joi din Montrouge, din sudul Parisului, în care a fost ucisă o poliţistă.
Străzile din apropierea băcăniei în care au fost luate ostatice cel puţin cinci persoane, conform mai multor surse concordante, au fost parţial evacuate. De asemenea, locuitorii din împrejurimi au primit instrucţiuni să nu-şi părăsească locuinţele.
Potrivit Le Parisien, poliţia încearcă să ia poziţii pe acoperişurile din jurul băcăniei kosher în care au fost luaţi ostaticii. Între timp, la solicitarea expresă a preşedintelui Francois Hollande, ministrul de interne Bernard Cazeneuve a ajuns la faţa locului.
Zeci de agenţi ai forţelor de ordine se află în zonă, care este survolată de un elicopter. Potrivit site-ului L’Humanite, un angajat al unui magazin situat la 200 de metri de locul luării de ostatici a descris pentru FranceTv info o adevărată scenă de război, cu poliţişti peste tot şi maşini care circulă în toate direcţiile.

 Vineri, 9 ianuarie 2015, ora 16.00

Un bărbat a luat ostatice mai multe persoane într-o băcănie din Pont de Vincennes, în estul Parisului, a informat vineri postul de televiziune BFMTV.
Postul citat a adăugat că este posibil ca autorul luării de ostatici să fie aceeaşi persoană suspectată că a ucis joi o poliţistă.

Vedeți aici imagini de la fața locului!

Cele mai citite

Related Articles