Mii de oameni din Valea Jiului, fără căldură de Revelion

calorifer_publipro_ro_83406000

Oraşele Petroşani, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului au rămas fără căldură pentru mai multe ore, după ce la un cazan de producere a agentului termic de la termocentrala Paroşeni s-a produs o avarie, situaţia urmând să revină la normal în cursul serii de joi, în urma remedierii defecţiunii şi a reluării furnizării energiei termice în reţea.

Cei mai mulţi consumatori afectaţi au fost în Petroşani, unde mai sunt racordate la reţeaua de termoficare circa 2.800 de apartamente, în care trăiesc aproximativ 10.000 de persoane.

“Temperaturile scăzute au provocat o defecţiune la termocentrala Paroşeni, lucru care a determinat o problemă în furnizarea agentului termic la parametri normali. Defecţiunea a fost remediată, iar acum (joi după amiază – n.r.) în oraşele Vulcan şi Lupeni este asigurată căldura. La Petroşani a fost reluată furnizarea căldurii în blocurile de la intrarea în municipiu, urmând ca în câteva ore să fie asigurat agentul termic pentru toţi abonaţii din localitate”, a declarat joi, pentru AGERPREŞ directorul Cancelariei Prefectului Hunedoara, Dan Terteci.

Acesta a explicat că între termocentrala Paroşeni şi municipiul Petroşani este o distanţă de 15 kilometri, ceea ce determină ca agentul termic să ajungă cu o întârziere de 11 ore de la producătorul de energie până la cel mai îndepărtat consumator.

Prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a convocat joi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, într-o formulă restrânsă, la care au participat primarii din localităţile afectate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi directorii tehnic şi general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, de care aparţine termocentrala Paroşeni. În cadrul şedinţei s-au identificat soluţiile cele mai potrivite pentru ca avaria să fie remediată cât mai repede.

Termocentrala Paroşeni asigură agent termic pentru oraşele Petroşani, Vulcan şi Lupeni. Oraşele Aninoasa, Uricani şi Petrila nu sunt racordate la reţeaua centralizată de termoficare.

sursa: AGERPRES

sursa foto: b365.ro

De același autor

Related Articles