Germanul Thomas Bach şi-a început, oficial, activitatea de preşedinte al CIO

Germanul Thomas Bach si-a inceput, oficial, activitateaThomas Bach şi-a început oficial, marţi, 17 septembrie, activitatea de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic, la o săptămână după alegerea sa în fruntea organizaţiei supreme a mişcării sportive, cu ocazia celei de-a 125-a Sesiuni a CIO de la Buenos Aires.

Avocatul german specializat în domeniul afacerilor s-a întâlnit cu diferiţi directori de departamente, în cadrul unei reuniuni matinale care a avut loc la Chateau de Vidy, cartierul general olimpic de la Lausanne (Elveţia), situat pe malul lacului Leman, după care a avut o discuţie tete-a-tete cu predecesorul său, belgianul Jacques Rogge, despre diferitele dosare în curs.

Acestă primă zi de activitate nu a cuprins, însă, tradiţionala predare a cheii capitalei olimpice între cei doi conducători, care va fi făcută într-o manieră mai oficială cu ocazia unei ceremonii care va avea loc pe 10 septembrie, la Muzeul Olimpic, aflat încă în renovare.

Până la acest moment, Thomas Bach urmează să efectueze prima sa deplasare în calitate de preşedinte al CIO, pe 29 septembrie la Olympia, în Grecia, pentru ceremonia de aprindere a flăcării viitoarelor Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc la Soci (Rusia), în februarie 2014. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles