MTS premiază cu 151.800 lei performanţele sportivilor români la Jocurile Francofoniei

jocurile-francofonieiCarmen Tocală, secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului, i-a felicitat marţi pe sportivii români, care au cucerit 23 de medalii, dintre care 9 de aur, şi a anunţat un buget total de premiere de 151.800 lei.
Cu 9 medalii de aur, 10 de argint şi 4 de bronz, România a ocupat locul 4 în clasamentul pe naţiuni al Jocurilor Francofoniei de la Nisa. Medaliile vor fi răsplătite de MTS cu 3.000 lei – aurul; 2.000 lei – argintul şi 1.000 lei bronzul. Carmen Tocală a promis că va încerca să obţină dublarea premiului la medalia de aur.
”Jocurile Mondiale ale Francofoniei înseamnă în afară de competiţia sportivă, competiţia culturală şi un eveniment al tineretului. Faptul că avem medalii arată tuturor că sportul românesc, cu mai multă atenţie, cu supraveghere şi cu programe ar putea avea viitor. Federaţia de atletism ne-a adus satisfacţii şi după perioada de la Jocurile Olimpice, în care s-a discutat foarte mult şi au fost o mulţime de întrebări, dacă atletismul are sau nu viitor, se dovedeşte că da, tineretul şi medaliile cucerite în competiţie ne fac să sperăm că vom avea şanse la medalii olimpice. Am avut satisfacţii la lupte, tenis de masă şi judo. Pot spune cu bucurie că delegaţia României s-a comportat excepţional şi în afara terenului”, a declarat Carmen Tocală cu prilejul unei festivităţi în care o parte dintre sportivii medaliaţi şi antrenorii lor au fost felicitaţi şi au primit buchete de flori.
Atletismul a adus delegaţiei române cele mai multe medalii – 10 (5-4-2).
Carmen Tocală a evocat interesul manifestat de Nadia Comăneci şi Ilie Năstase pentru această competiţie, care şi-au făcut timp şi s-au întâlnit cu sportivii români la Nisa.
”Cuantumul de premieri este reglementat de hotărârea de guvern, avem 151.800 lei pentru sportivi, vom vedea în ce măsură se pot face şi modificări”, a adăugat secretarul de stat al FRA.
La festivitate au participat Ancuţa Bobocel (aur la 3.000 m obstacole), Sergiu Ursu (aur la disc), Anca Heltne (aur la greutate), Carmen Toma (argint la triplu salt), Mihai Donisan (argint la înălţime), Mădălina Lingurar (aur la lupte libere).

Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles