Familia Regală petrece sărbătorile de iarnă la Săvârşin

familia-regalaFamilia Regală a României petrece sărbătorile de iarnă, conform tradiţiei, la Castelul Regal de la Săvârşin din judeţul Arad, unde va primi câteva sute de colindători din mai multe judeţe ale ţării dar şi din Republica Moldova. Colindătorii vor fi primiţi de către Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principele Nicolae. Regele Mihai I nu va fi prezent la Castelul Regal de la Săvârşin în acest an, pentru că va petrece Crăciunul în privat, împreună cu Regina Ana, la reşedinţa din Elveţia. Anul trecut Regele MIhai I a fost prezent la Săvârşin, însă Regina Ana a rămas în Elveţia. Primii colindători – Corul Armonia al Arhiepiscopiei Aradului – vor sosi luni la ora 11.00 şi vor fi primiţi în Piaţa din Satul Regal, iar ultimul grup va fi la ora 16.00, fiind primit în Muzeul Regal al Automobilului. Marţi, colindătorii reîncep să sosească la castel tot cu începere de la ora 11.00. Vor fi şapte grupuri în total, între care şi maestrul Gheorghe Turda, care va colinda familia regală la ora 17.15. Colindătorii vor fi primiţi în Piaţa din Satul Regal, iar ultimul grup în Muzeul Regal al Automobilului.

Tot marţi, la ora 12.00, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare oferă daruri familiilor nevoiaşe din Săvârşin, la eveniment urmând să participe primarul Ioan Vodicean. Vor fi oferite 300 de pachete cu alimente şi produse necesare casei. La ora 14.00, Alteţa Sa Regală Principesa oştenitoare prezintă presei bradul din Salonul mare şi masa de Crăciun din Sufrageria mare din Castelul Regal. Ziua de marţi se va încheia cu momentul în care Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae oferă cadouri angajaţilor şi colaboratorilor. Muzeul Regal al Automobilului. Miercuri, la 10.00 Majestatea Sa Regele  transmite Mesajul de Crăciun 2014, este al 75-lea mesaj transmis, din 1940 încoace. Ziua de miercuri este dedicată unui singur grup de colindători. La ora 11.30 Familia Regală primeşte în Piaţa din Satul Regal DUBAŞII din Săvârşin, preferaţii Regelui Mihai I. Familia Regală va petrece Ajunul Crăciunului în privat.

Vineri, la ora 11.00 Familia Regală merge la Biserica ortodoxă din Săvârşin, pentru a participa la Slujba celei de-a Doua Zi de Crăciun, oficiată de ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, iar la ora 13.00 Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu primesc la prânz pe ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, şi pe parintele paroh al comunei. (Raluca Ionescu)

 

De același autor

Related Articles