Liberalii au un nou preşedinte

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, participa la audierea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, la Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de acest minister pentru organizarea "Zilei Tineretului'", in Bucuresti

Alina Gorghiu a fost aleasă astăzi de conducerea liberalilor, preşedinte interimar al Partidului Naţional Liberal, în locul lui Klaus Iohannis. Gorghiu l-a învins pe Ludovic Orban în lupta pentru şefia PNL cu 48 de voturi “pentru” şi 27 “împotrivă”. Vicepreşedintele partidului, Sorin Frunzăverde a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional. Liderul liberal a declarat, în exclusivitate pentru postul nostru de radio că este o alegere fericită pentru partid.
„A fost un vot care prin numărul de opţiuni din partea membrilor BPN spune totul. Alina Gorghiu a avut o activitate susţinută în PNL. În ultima perioadă a fost alături de Klaus Iohannis în această campanie complicată, grea, pentru funcţia de preşedinte al României. Este un foarte bun comunicator. Am colaborat foarte bine cu Alina în perioada în care am dus PNL din ALDE în PPE”, a subliniat Frunzăverde. Vicepreşedintele PNL consideră că PNL se va contopi cu PDL mai devreme decât termenul stabilit la 1 ianuarie 2017.

Ion Marcel Vela – Preşedintele Filialei PNL Caraş-Severin şi vicepresedinte la nivel naţional al partidului a declarat:
” Nu a fost uşor a alege între experienţă şi speranţă. Aseară la întâlnirea neoficială la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, retragerea lui Teodor Atanasiu şi propunerea sa pentru un candidat tânăr care să reprezinte altceva în politica românească – aşa cum au dat semnalul  românii în 16 noiembrie – au fost motive serioase ca astăzi să cumpănim extrem de bine.
Faptul că şi Klaus Iohannis a susţinut această soluţie este o garanţie că PNL va fi partenerul preşedintelui în proiectele sale pentru România. Eu am votat Alina Gorghiu pentru că o cunosc din 2003 , pentru calităţile ei umane, profesionale şi politice, cât şi pentru faptul că alegătorii noştrii vor lideri noi în politica româneascî. “

Până la contopirea PNL cu PDL, Alina Gorghiu va îndeplini funcţia de copreşedinte al noului PNL, alături de Vasile Blaga.
“Mesajul pe care l-am dat colegilor mei: unul de unitate al PNL, unitate care a avut sincope. Ne vom deschide ca partid, o să acceptăm orice resursă de valoare şi vom reorganiza PNL. N-am uitat că adversarul nostru politic e PSD şi că vom avea o strategie foarte curând să abordăm această parte politică a guvernării extrem de serios”, a spus Gorghiu într-o conferinţă de presă în care a apărut alături de contracandidatul său, Ludovic Orban.

Ea a mai precizat că PNL va fi “un partener de încredere al preşedintelui României şi va continua proiectele pe care şi le-a asumat în frunte cu Klaus Iohannis în campania elctorală”.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles