[AUDIO] Minorităţile naţionale sărbătorite de ziua lor miercuri, 18 decembrie

ziua-minoritatilor

Ziua internaţională a minorităţilor naţionale este sărbătorită, astăzi şi pe teritoriul României de cele 20 de etnii conlocuitoare, a transmis pentru Radio Reşiţa subsecretarul de stat în Departamentul pentru relaţii interetnice din cadrul Secretariatului general al Guvernului, Christiane Gertrud Cosmatu:

În urmă cu 27 de ani, adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat declaraţia cu privire la drepturile minorităţilor naţionale. Acesta a fost primul document prin care fiecărei populaţii minoritare i-au fost garantate drepturile.

Ziua minorităţilor naţionale a fost adoptată de ţara noastră în decembrie 1998.

În România se pune un accent deosebit pe comunicare şi colaborarea între diversele culturi existente în spaţiul în care ne vieţuim şi ne desfăşurăm activitatea.

În Caraş-Severin această zi va fi marcată la Centrul german “Alexander Tietz” din Reşiţa de la ora 16.00 printr-o expoziție de artă plastică semnată de prof. Viorica Ana Farkas, membru al Cercului de artă plastică „Deutsche Kunst Reschitza” şi un program de Advent cu sprijinul corului „Franz Stürmer“ și a cantautorului german de origine italiană Vincenzo Musi. De-asemenea formaţiile de dansuri populare ale etniilor conlocuitoare din Banat vor susţine un amplu spectacol organizat cu acest prilej la Moldova-Nouă.

Cele mai citite

Related Articles