Serial premium marca Rador: rezistenţa anticomunistă. Mărturii de istorie orală

Rador logo

Chiar şi după 25 de ani comunismul rămâne, în multe privinţe, o hartă cu multe pete albe. Într-un serial cu 20 de episoade, Agenţia de presă Rador va reconstitui o faţetă a regimului care a distrus proprietatea privată şi a încercat înlocuirea credinţei în Dumnezeu cu un ateism deşănţat. Războiul purtat împotriva celor care se opuneau a zguduit din temelii şi satele României.
Începând cu 2 decembrie şi până pe 22 decembrie, pe www.rador.ro puteţi citi zilnic mărturii selectate din aproape 200 de interviuri realizate în Maramureş, Dobrogea, Bucovina, Făgăraş, Argeş, Banat, Vrancea, despre oprimarea satelor şi colectivizare, despre lupta împotriva anticomuniştilor refugiaţi în munţii României în anii 1946-1958.
Interviurile – preluate din Arhiva de istorie orală Rador, sunt mărturii directe înregistrate cu ţărani din şapte zone: membri ai grupurilor din munţi ori ţărani care i-au ajutat. Au fost realizate de Colectivul de Istorie Orală al Societăţii Române de Radiodifuziune – Silvia Iliescu, Octavian Silivestru, Mariana Conovici şi Lavinia Ivaşcu, în perioada 1993 – 2001. Concepţia serialului aparţine Silviei Iliescu.

 

Cele mai citite

Related Articles